Roman Pavlović, Team Lead, Gateway and Mobile Team

novembar 2017


Roman Pavlović, Team Lead,  Gateway and Mobile Team

Pre 10 godina, još kao student stipendista sam došao u kompaniju RT-RK, gde sam imao priliku da se upoznam sa različitim tehnologijama i oblastima rada. Nakon završetka master studija sam se zaposlio, usmeravajući se ka oblastima namenskih uređaja i distribuiranih sistema.

Roman Pavlović

Sticao sam iskustvo radeći na realnim inženjerskim projektima za renomirane svetske firme kao što su Nuance, Altran i Philips Research, učeći od starijih kolega, ali i od mušterija. Znanje, koje smo tim i ja prikupili kroz rad na različitim IoT rešenjima za strane mušterije, smo sublimirali i implementirali u naše rešenje pametnih kuća OBLO Living. Danas imamo OBLO Living kompaniju koja nudi za svakog po nešto, od razvoja uređaja zasnovanih na mikrokontrolerima, gateway-a, razvoja iOS/Android mobilnih aplikacija do Cloud-a.

Motivaciju za rad pronalazim u zanimljivim projektima, mogućnostima za stručno usavršavanje, prijatnom radnom okruženju i zdravim radnim odnosima.

Trenutno vodim razvojni tim u okviru Oblo Living kompanije na koji sam ponosan i preporučio bih ga svakom ko je željan dinamičnog radnog okruženja, rada na novim tehnologijama, i konstantnog usavršavanja.