Otvorene pozicije

Zašto OBLO Living?

O nama

Bavimo se razvojem sopstvene IoT tehnologije, koju u raznim oblicima koriste inostrani telekom operateri, investitori, dobavljači električne energije, industrijski partneri, proizvođači uređaja.


Jedna od dominantnih grana OBLO Living delatnosti su i pametne kuće: posedujemo svoje rešenje, zasnovano naravno na našoj IoT platformi. Elementi koji čine pametnu kuću se proizvode u Srbiji.


Zasnovan na intelektualnom vlasništvu (IP) kompanije, OBLO sistem pametne kuće je od 2012.god. plasiran u velikim serijama na tržištima Evrope i Azije. Pored svetskih tržišta, danas se OBLO proizvodi mogu naći i u domaćim prodavnicama.


Kompanija se nalazi u Novom Sadu i broji oko 60 zaposlenih. Imamo namenske timove za pojedine oblasti: embedded, cloud, mobilne aplikacije, QA.

Oblasti rada

Tim inženjera radi na kompletnom rešenju koje se sastoji od četiri celine:

Photo of

Nodova - skupa senzora i aktuatora koji koriste tehnologije kao što su ZigBee, Z-Wave, Bluetooth Low Energy, DECT ULE, naravno i WiFi.

Photo of

Gejtveja - kućnog kontrolera zasnovanog na Linux operativnom sistemu, koji predstavlja posrednika u komunikaciji.

Photo of

Cloud web rešenja - koje omogućuje udaljeni pristup, upravljanje sistemom, ažuriranje firmvera uređaja i obradu velike količine podataka (big data, data mining).

Photo of

Mobilnih aplikacija - koje služe kao primarni korisnički interfejs za upotrebu sistema.

Kako zapošljavamo nove kolege?


CV screening/Introduction razgovor

Ukoliko ste konkurisali za posao kod nas, nakon pregleda vaše biografije - ukoliko primetimo da vaša  znanja i veštine odgovaraju zahtevima trenutno otvorene pozicije, pozivamo vas na HR intervju.

Ukoliko smo vas kontaktirali,  predstavimo vam poziciju za koju smo vas kontaktirali i informišemo vas o našoj kompaniji, uslovima rada i benefitima koje obezbeđujemo zaposlenima.

1. HR intervju 

Tokom HR razgovora trudimo se da razumemo vašu motivaciju, očekivanja i dosadašnje radno iskustvo. Takođe, ostavljamo vremena da i vama pružimo odgovore na dileme koje imate, a vezane za uslove rada i benefite koje dobijate zaposlenjem u OBLO Livingu. Zauzvrat, mi vršimo procenu i uklapanje kandidata u našu organizacionu kulturu.

2. Tehnički intervju

Kao high-tech kompanija proces selekcije završavamo proverom tehničkog znanja koju obično vrše naši tim lideri ili senior developeri iz tima. Osim provere tehničkog znanja, tokom ovog intervjua imate priliku i da upoznate budućeg vođu tima ili iskusnog kolegu koji će vam, ukoliko dođete u naš tim - pomoći tokom onboarding procesa.


Beneficije

OBLO_benefiti-01OBLO_benefiti-02OBLO_benefiti-03OBLO_benefiti-04OBLO_benefiti-05OBLO_benefiti-06OBLO_benefiti-07OBLO_benefiti-08OBLO_benefiti-09OBLO_benefiti-10OBLO_benefiti-11OBLO_benefiti-12OBLO_benefiti-13OBLO_benefiti-14

Kako izgleda naš posao svakog dana?

Loading...

Galerija

Kako to kod nas izgleda u slikama..

121DSC_003966GalerijaGalerijaGalerijaGalerijaIMG_4885Galerija44Galerija1093C676DE3-EB53-470B-AAA2-8AF37DDB5F17115DSC_0114112119DSC_0056NG2020DSC_0144MCI_8830DSC04273MCI_9072

Menadžerski tim

Photo ofIštvan Papp

Ištvan Papp

Vice President Internet of Things

Photo ofNikola Smiljković

Nikola Smiljković

Vice President Products and Marketing

Naši ljudi

“OBLO Living biram, jer imam priliku da radim na razvoju sopstvenih veština za razvijanje mobilnih aplikacija u najnovijim tehnologijama i sve to u timu, koji se sastoji od kvalitetnih, mladih i duhovitih kolega. Radna atmosfera je nešto što mi je generalno veoma bitno i volela bih da svako ima priliku da se razvija u ovako podržavajućem timu. Radni dan obično počinjem čitanjem mailova uz prvu jutarnju kaficu, naravno, uz sve to pravim spisak stvari koje planiram za taj dan da odradim. Trenutno, najveći izazov mi predstavlja razvoj novih funkcionalnosti u Swift programskom jeziku i kreiranje sprege, kao i uvezivanje koda Objective C i Swift-a. Istakla bih da je najzanimljiviji izazov u okviru mog posla, što idemo u korak sa vremenom i podržavamo sve nove tehnologije koje Apple kreira, a to predstavlja priliku za učenje novih stvari. ”

Tatjana Erić

iOS Developer

“Svaki dan radim nešto novo i naučim nešto novo, i upravo zbog toga sam deo OBLO Living kompanije, jer znam da mi ni jedan radni dan neće biti isti kao prethodni. Moj tim se bavi razvojem softvera za centralni kontroler pametne kuće. Veliki deo našeg posla se oslanja na računarske mreže i zasniva se na međuračunarskoj komunikaciji. Radimo većinom C++, što nam omogućava veliku slobodu, ali istovremeno zahteva i odgovornost za svoj rad. Imam priliku da radim na razvoju našeg komunikacionog protokola, sve od dizajna pa do implementacije, integraciji drugih protokola u sistem, kao i malo istraživačkog rada. Za mene, koji sam ovde došao kao student, nije bilo boljeg okruženja za rad. Od prijatnih kolega, pa sve do fenomenalnih projekata na kojima i početnik, a i neko sa iskustvom, može mnogo da nauči. Učenju doprinose i razni kursevi i interni treninzi, evaluacija dosadašnjeg rada u firmi, gde diskutujemo sa vođama tima o postignutom u prethodnom periodu, kao i o kratkoročnim i dugoročnim ciljevima za naredni. Takođe, jako bitno je da nema prekovremenog rada u firmi, pa slobodno vreme ne trpi zbog posla. Kada bi me pitali, zašto bi neko poželeo da postane deo OBLO tima, mislim da je dovoljno reći da za ove moje, više od tri, godine rada, ni jedno jutro se nisam probudio i rekao: "Zašto danas moram na posao?". 😊 ”

Mladen Matić

Software Developer

“Trenutno vodim razvojni tim u okviru OBLO Living kompanije, a deo sam ove kompanije više od deset godina, počevši još kao student stipendista. Sticao sam iskustvo radeći na realnim inženjerskim projektima za renomirane svetske firme kao što su Nuance, Altran i Philips Research, učeći od starijih kolega, ali i od mušterija. Znanje, koje smo kao tim prikupili kroz rad na različitim IoT rešenjima za strane mušterije, satkali smo i implementirali u naše rešenje pametnih kuća OBLO Living. Danas imamo OBLO Living kompaniju koja nudi za svakog po nešto, od razvoja uređaja zasnovanih na mikrokontrolerima, gateway-a, razvoja iOS/Android mobilnih aplikacija do Cloud-a. Moja motivacija je pre svega moj tim, na koji sam izuzetno ponosan, rad sa perspektivnim ljudima, na zanimljivim projektima, koji nude mogućnost konstantnog usavršavanja. ”

Roman Pavlović

Software Architect and Team Lead

OBLO video

OBLO Living - bezbednost Vaše porodice

Lokacija

Narodnog fronta 21a, Novi Sad 21000, Serbia